Historie

Ontstaansgeschiedenis Lengkeek Staalbouw BV

Lengkeek Staalbouw BV wordt in 1933 opgericht en is van origine een smederij en kachelherstelbedrijf. Kort daarna komt daar ook nog rijwielreparatie bij. In de jaren '50 en '60, toen de Nederlandse Scheepsbouw haar gloriejaren vierde, wordt er binnen het bedrijf een stellingbouwafdeling in het leven geroepen. Deze afdeling was voornamelijk werkzaam voor het bekende bedrijf Verolme.

 

Aan het begin van de zestiger jaren zet Lengkeek Staalbouw de eerste voorzichtige stappen in de petrochemie bij Shell in Pernis. Langzamerhand ontwikkelt het bedrijf zich tot een belangrijk verlengstuk van de onderhoudswerkplaats van Shell. In die tijd heeft Shell nog een eigen tekenkamer en worden te maken staalconstructies overeenkomstig de door Shell getekende werkplaatstekeningen uitgevoerd.

 

Eind jaren '80 begint de Shell zich te concentreren op haar core business en verdwijnt er veel tekenwerk naar ingenieursbureaus. Mede door deze ontwikkeling zet Lengkeek Staalbouw in 1993 haar eigen tekenkamer op en deze groeit al snel uit tot een professionele afdeling. In de loop der jaren heeft Lengkeek Staalbouw zich ontwikkeld tot een allround bedrijf dat zeer uiteenlopende werkzaamheden (engineering, productie en montage) verricht onder wisselende omstandigheden en voor vele industriële klanten.

 

Sinds 2000 maakt Lengkeek Staalbouw BV deel uit van de Andus Group. Eind 2003 behaalt Lengkeek Staalbouw voor het eerst haar ISO 9001:2000 certificaat later gevolgd door de certificeringen voor VCA – Petrochemie,

EN-1090 en NEN-EN 3834.